Ünlü Lübnan mutfağı, kendi bölgelerinde ve hatta kentsel bölgelerinde göreceli olarak uyum içinde yaşayan birçok dini ve etnik gruptan ilham alıyor. Dürzi, Şii ve Sünni Müslümanlar, Kürtler, Ermeniler, Maronitler ve Yunan Ortodoks Hristiyanları geleneksel yemek geleneklerini beslemekte ve böylece kendi kimliklerini doğrulamaktadır. Fransız mutfağının da etkileri var, çünkü Lübnan 23 yıldır Fransa'nın zorunlu bir bölgesi ve Fransızca hala yaygın olarak konuşuluyor.
Tipik bir Lübnan yemeği mezelerle başlıyor. Bir zamanlar tabaklar ve kaselerle dolu bir masa, diğeri ise salata veya zeytin ve fındık ile birkaç yemek. Yemek yemek genellikle arkadaşların ve ailenin mezeleri tadarak birbirlerinin şirketlerinden hoşlandığı sosyal bir etkinliktir. Ana yemek genellikle kuzu, tavuk veya salata ve pilavlı balıktan oluşur. Genellikle gofretli bir ekmek krep olan markouk ile servis edilir. Yemek, taze meyve veya tatlı için kahve içeren baklava ile bitiyor.
Birçok geleneksel yemek tahıllar, baklagiller, sebzeler ve meyvelerden oluşmaktadır. Yoğurt, peynir, salatalık, patlıcan, nohut, fındık, domates, bulgur ve susam (tohum, makarna veya yağ) gibi önemli içerikler birçok yemekte bulunur, ancak her zaman biraz farklı hazırlanır veya birleştirilir. Temel tatlar maydanoz, nane, limon, soğan ve sarımsaktır. Ayrıca, sunum önemlidir, en basit yemek bile maydanoz fışkırması veya bir parça yoğurtla süslenmiştir.
Ulusal yemek olan kibbeh, lezzetli bir fattoush (salata) veya labneh, humus ve manakish (susam, sumak ve zeytinyağı dahil ince ekmekler) gibi mezeleri deneyin.
Lübnan üzümleri, doğu Bekka vadisinin taşlı kireçtaşı toprakları ile yamaçlarda yetiştirilmektedir. En ünlü şaraplar Chateaux Musar, Ksara, Kefraya ve Massaya'dır. Lübnanlılar da hırslı içicilerdir. Arak, buzla içen rakı benzeri bir anason içkidir.